Mire kell ügyelnie a cukorbetegnek üdülés alatt?

575
HOZZÁSZÓLÁS:

Az üdülés során a cukorbeteg megszokott életmódjának megváltozásacukorbetegseg2 miatt nagyobb az esély a „hipók” előfordulására. Ilyen lehet a szokatlan mértékű testmozgás, az étkezési időpontok elcsúszása, a hideg, nyirkos idő stb.

Mit vigyen magával okvetlenül a cukorbeteg?

Egyesek azonosító igazolványt, nyakbavalót vagy karperecet viselnek, ami betegségükről tájékoztat. Érdemes hányingert csökkentő gyógyszert is csomagolni rosszullét megelőzésére, mivel az inzulin beadását követő hányás okozhat „hipózást”.

Vigye magával a szükséges inzulin mennyiséget, mert a különböző országokban az inzulinkészítmények típusa, hatékonysága és tisztasága gyakran eltérő. Az is előfordulhat néhány távoli vidéken, hogy semmiféle inzulint nem lehet beszerezni, ezért mindig legyen a diabéteszesnél valamilyen formában glükóz, és az otthonról vitt inzulinját állandóan tartsa magánál. Ha repülőn utazik, a hormon legyen vele az utastérben, mivel a csomagtérben esetleg megfagyhat.

Ügyeljen az időzóna-változásokra!

Az időzóna-változás a cukorbeteg utazását az inzulinszükséglet és az étkezés szempontjából befolyásolhatja.

Az inzulin 2-3 hétig megőrzi stabilitását (azaz nem bomlik le), így az üdülés során nem szükséges hűtőszekrényben tartani.

A hosszú repülőutak során gondot okozhat az időzónák váltakozása. Kelet felé haladva a napok rövidülnek, nyugat felé hosszabbodnak, az étkezések száma és az inzulin beadása pedig az időtől függ. Például, ha valaki Angliából Amerikába repül, akkor plusz egy inzulinadagra és étkezésre lesz szüksége.

Néhányan az órájukat nem állítják át az utazás közben, és így az otthon megszokott időpontokban adják be a szükséges hormonadagot. Kiegészíthetik ezt azzal is, hogy a magukkal vitt elemózsiát fogyasztják.

Az időzóna-változással járó problémák megoldása az inzulin típusától és az adag nagyságától is függ, ezért leghelyesebb az utazás előtt tanácsot kérni a kezelőorvostól, de semmiképpen ne mondjunk le a nyaralásról.

575
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]