Hogyan javítja a testsúlycsökkenés a vércukorszintet?

579
HOZZÁSZÓLÁS:

A rendszeres testedzés elősegíti a szervezet életfontosságú szöveteinek – izomzat, csontozat és egyéb, az anyagcsere szempontjából aktív szövetek – tömegének megőrzését.

Egyes vizsgálatok kimutatták, hogy a kizárólag diétával történő testsúlycsökkenelhizas-cukorbetegsegtés esetén a súlycsökkenés 25%-a az ilyen biológiailag hasznos és fontos szövetekből származik, ez tehát nem kívánatos veszteség. Ugyanis Ön a fogyókúra során nem a biológiailag értékes testszöveteit akarja leadni, hanem a „holtnak” számító zsírtömeget.

Végezetül fontos tisztában lenni azzal, hogy az ideális testsúly hosszútávú megőrzésének kulcsa a rendszeres testedzés. A Stanford-i Orvosi Egyetem kutatói tanulmányukban megállapítják, hogy az ideális testsúlyt könnyebb rendszeres testedzéssel fenntartani, mint pusztán diétával. Véleményünk szerint a kettő együttes alkalmazása a leginkább célravezető.

Javítja az életminőséget

Nem kérdéses, hogy a diabéteszesek általános közérzetét javítja a rendszeres testedzés. A diabétesz lelkileg és testileg egyaránt megterheli a beteget. Elég, ha csak egyes szövődményeire gondolunk -, mint például a korai rokkantság vagy hirtelen halál – és máris feszültséget érezhetünk.

diabétesz kezelése során kíméletlenül nehéz helyzetek is adódhatnak, melyek szétrombolhatják az egyén normális életvitelét.

A rendszeres testmozgás megkönnyíti a betegségéből és a mindennapok nehézségeiből fakadó terhelések, feszültségek elviselését.

A legtöbb egészségügyi dolgozó számtalan alkalommal lehet szemtanúja annak, miként változnak meg a cukorbetegek már kívülről is, ha rendszeres testedzést kezdenek el folytatni.

Jobb a közérzetük, jól tudnak aludni, több az energiájuk és nő az önbizalmuk is.

Egy testedző program véghezviteléhez önfegyelemre és önkontrollra van szükség, ezek elengedhetetlen feltételei a diabétesz eredményes kezelésének is. A diabéteszes gyermekek és fiatalok számára a közös sportolásban való részvétel nemcsak a fentiekben említett előnyöket jelenti, hanem ezen felül a saját teljesítményükkel való megelégedettség nagyszerű érzését is.

Felnőttek esetében a rendszeres testedzés a feszültségek levezetésének és a depresszió megszüntetésének kiváló eszköze.

Segít megelőzni a diabéteszes szövődmények kialakulását

Kizárólag élettani szempontból vizsgálva, a rendszeres testedzés hatása kifejezetten előnyös a diabéteszes egyén szervezetére.

Jóllehet esetenként káros is lehet, sőt súlyosbíthatja vagy elősegítheti néhány krónikus diabéteszes szövődmény kialakulását, de csak az esetben, ha az ide vonatkozó előírásokat nem tartják be.

579
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]