Húzzon Ön is edzőcipőt a cukorbetegség ellen!

615
HOZZÁSZÓLÁS:

Lehet az egy jól kitaposott vagy vadonatúj, a szekrény alján vagy az ágy alatt lapuló edzőcipő, egy a lényeg: e lábbelik használata a cukorbetegség egyik legádázabb ellensége.

Miért érdemes mozognia?cukorbetegseg

Az edzésben lévők ugyanis sokkal kevésbé hajlamosak a diabéteszre, mint a tespedők. Egyes vélemények szerint a II. típusú cukorbetegség új eseteinek 30-50%-a a mozgásszegény életmódnak tulajdonítható. Bebizonyosodott, hogy a rendszeresen űzött, mérsékelt, illetve aktív sporttevékenység jelentősen csökkenti a betegség kialakulásának kockázatát. Kaliforniai kutatók felmérték 5990 férfi sportolási szokásait, és azt találták, hogy minden 500 kcal-nyi energiát felhasználó heti edzésmennyiség 6%-kal csökkentette a cukorbetegség kockázatát.

A testedzés azoknál volt a legeredményesebb, akiknél legalább egy kockázati tényező – családi előfordulás vagy túlsúlyosság is fennállt. Azok a nagy kockázatú csoportba tartozó férfiak, akik 2000 kcal vagy ennél is több energiát használtak el hetente az edzések során, 41%-kal kevésbé voltak veszélyeztetettek, mint azok, akik csak 500 kcal energiát égettek el hetente. Svéd kutatók 181 határesetnek számító férfi beteget edzésprogrammal összekötött fogyókúrának vetettek alá. Öt év alatt 75%-uknál javult a glukóz tolerancia-érték.

Sportoljon az egészségéért!

A testedzés azáltal csökkenti a cukorbetegség veszélyét, hogy fokozza az inzulinérzékenységet. Csökkenti a vérnyomást és az LDL (a “rossz”) koleszterinszintjét, és növeli a HDL (a “jó”)koleszterinszintet. Mindezek a hatások a szív számára is előnyösek. A testedzés segít lefogyni, majd pedig ezt követően az alacsonyabb testsúly megtartásában is, mert felgyorsítja az anyagcserét, aminek következtében hatékonyabb a szervezet energiafelhasználása.

Ha nő a szövetek inzulinérzékenysége, a hasnyálmirigynek kevesebb inzulint kell termelnie. Ez újabb indok arra, hogy miért kell aktív életmódot folytatni, hiszen a hasnyálmirigy “kiéghet” a túlzott igénybevételtől, főleg azoknál, akik genetikailag erre hajlamosak. Csökkent glukóz tolerancia esetén a testedzés segít csökkenteni a vércukorszintet. A hasnyálmirigy inzulintermelő képességének megóvásával késleltetni lehet az igazi cukorbetegség megjelenését.

615
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]