Tények és érdekességek a cukorbetgségről

595
HOZZÁSZÓLÁS:

Tények, statisztikák, érdekességek a diabéteszről⇒

Az 50 évnél idősebb cukorbeteg férfiak 50-60%-a impotenssé válik diabétesz következtében. A cukorbetegek jellemzően 10-15 évvel korábban lesznek impotensek, mint azok, akik nem szenvednek ebben a betegségben.

A cukorbetegeknek 2-4 szer nagyobb az esélyük a koszorúérbetegség kialakulására, míg a szélütés kockázata esetükben ötszörös. A cukorbetegség a vér összetevőinek megváltozása miatt felgyorsíthatja az érelmeszesedés folyamatát. A verőerek nagymértékben beszűkülnek, és ha egészen elzáródnak, az akár szívinfarktushoz is vezethet. .

Ha az ember küzdelmet folytat a cukorbetegség megelőzéséért, jótékonyan gondoskodik az idegrendszeréről is. Az agyban is jelentkeznek ugyanis a cukorbetegség ártalmai. Az emlékezet és egyéb agyi funkciók károsodnak, valószínűleg azért, mert az agysejtek nem jutnak elegendő glukózhoz. Egy vizsgálatban indiai kutatók a cukorbetegek agyi funkcióit vizsgálták. A diabéteszben szenvedők 60%-ánál a figyelmet vizsgáló teszt gyenge eredményt mutatott, szemben az egészségeseknél mért 21%-kal. Ehhez hasonlóan gyengébbek lettek az eredmények az ismétlődő feladatokban nyújtott teljesítményt (32% a 7%-kal szemben), és a rövid távú emlékezetet (43% a 14%-kal szemben) vizsgáló tesztekben is.

A férfiak nemi teljesítőképessége bizonyítottan csökken a cukorbetegség hatásaként, mivel a beszűkült verőereken keresztül kevesebb vér jut a hímvesszőbe, de akár az idegrendszer károsodása is befolyásolhatja a hímvesszőbe érkező idegi impulzusokat.

A nők szexuális vágyát is befolyásolhatja a cukorbetegség, mivel a fent említett keringési és idegrendszeri problémák csökkentik a nemi szervek ingerelhetőségét, és megakadályozhatják az orgazmust.

⇒ A cukorbetegség elleni védekezéssel szemünk világát is védjük. Mivel a II. típusú cukorbetegséget gyakran éveken át nem fedezik fel, az általa okozott szemészeti szövődmények is hosszú ideig lappanganak. A betegség diagnosztizálásakor az esetek 10- 20%-ában már a szem is érintett.

Napjainkban a felnőttkorban kezdődő látásvesztés egyik, ha nem a leggyakoribb oka a cukorbetegség.

Mivel nagyon sok cukorbetegség marad felderítetlen a betegség kezdeti, tünetmentes szakában, nem árt a vérnyomás és a koleszterinszint rendszeres mérése mellé beiktatni a vércukorszint ellenőrzését sem.

Tudta-? Állatok is szenvedhetnek diabétesztől. A kutyákat és macskákat, éppen úgy, mint az embereket, inzulininjekciókkal kezelik.

595
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]